Aircoservice

De airconditioning in uw auto zorgt ervoor dat u het hele jaar comfortabel en ontspannen kunt rijden.

De airco biedt veel comfort tijdens de warme dagen in het jaar. De koele temperatuur in uw auto zorgt er voor dat u alert en geconcentreerd blijft tijdens het rijden. Daarnaast zorgt de airconditioning dat uw ramen tijdens het rijden niet beslaan. Dit komt omdat een airco vocht onttrekt. Dit is een handig bijkomend voordeel in de herfst- en winterperiode, waarin het klimaat een stuk kouder en natter is. De airco is daarom bijna onmisbaar in de auto geworden.

Het is belangrijk om de airco niet alleen in de zomer te gebruiken, laat de airco het gehele jaar door zijn werk doen. Daardoor blijft de airco in conditie. Zorg er ook voor dat de airco niet al het werk zelf hoeft te doen. Open daarom in de zomer eerst de ramen, zodat de hete lucht uit de auto kan verdwijnen. Daarnaast is het verstandig om de airco een kwartier voor aankomst uit te schakelen, dit voorkomt aangroei van bacteriƫn en schimmels op de verdamper. Deze tips kunt u zelf eenvoudig toepassen, echter is het ook belangrijk om uw airco te laten inspecteren.

Airco stinkt, wat nu?

Na een bepaalde periode van tijd kan uw airco gaan stinken en muf gaan ruiken. Dit is niet bepaald fris en bovendien is dit niet gezond. De vieze lucht heeft er mee te maken dat tijdens het gebruik van de airco schimmels- en bacteriƫn zich in het systeem hebben ontwikkeld en dat de airconditioning moet worden gereinigd.

APK Garage Hoofddorp kan de airco in uw auto grondig reinigen. Nadat wij de airconditioning hebben schoongemaakt zult u merken dat u een lange periode kunt genieten van alle voordelen die uw airconditioning heeft, samen met een aangename geur!

Wilt u een aangename geur van de airco in uw auto behouden? Kom dan jaarlijks langs om uw airco preventief te laten reinigen. Wij kunnen deze behandeling uitvoeren bij de jaarlijkse periodieke controle (APK) of tijdens een onderhoudsbeurt aan uw auto of bedrijfswagen.

Naast het reinigen van uw airco zorgen wij ook voor een airco onderhoudsbeurt.
Controleren op storingen en gebreken koelmiddel verversen Eventueel onderdeel vervangen, blijkt uit controle.mWij adviseren om de onderhoudsbeurt van de airco iedere twee jaar uit te laten voeren.