APK Keuring

Waarom APK Keuren?

De APK keuring is vanuit de overheid vanwege de verkeersveiligheid en het milieu in het leven geroepen. Het is daarom belangrijk om te weten wanneer uw auto gekeurd moet worden.

Kom langs bij APK Garage Hoofddorp voor uw Jaarlijkse APK keuring

Voor personenauto’s en bedrijfswagens is de Algemene Periodieke Keuring (APK) in Europa wettelijk verplicht. De APK is altijd een momentopname en geeft u geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft rijden en dat u binnen het nieuwe jaar geen onderhoud hoeft uit te laten voeren. Naast de jaarlijkse APK blijft regelmatige controle en onderhoud aan uw auto of bedrijfswagen blijft ten alle tijden belangrijk.

controle van uw voertuig blijft het gehele jaar door belangrijk.

APK Hoofddorp adviseert iedereen met een personenauto en bedrijfswagen om met regelmaat uw voertuig te laten controleren en te onderhouden, dit kan zowel een kleine als een grote beurt zijn van uw voertuig, maar ook uw kwaliteit van de banden, bandenspanning, oliepeil, vloeistof, accu, remmen etc. Laat ook storingen in het motormanagement systeem (boordcomputer) controleren. 

APK Keuring Hoofddorp office

Wat zijn de gevolgen als ik mijn auto niet APK laat keuren?

U mag nooit autorijden zonder geldige APK keuring. Doet u dit toch, dan kunt u een boete krijgen van het RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een voertuig zonder geldige APK, dan keert de verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is dus belangrijk om te weten wanneer uw auto APK gekeurd moet worden.

Door de kentekencheck in te voeren op de website van de RDW kunt u onder het tabblad: ‘Vervaldata en historie’ precies zien wanneer uw voertuig gekeurd moet worden.

Wat kunt u van APK Garage Hoofddorp verwachten?

APK Garage Hoofddorp is hét vertrouwde adres voor veel autobezitters die ieder jaar onze APK garage weten te vinden voor de jaarlijkse Algemene Periodieke Keuring.

Onze APK-keurmeesters voeren de APK keuringen uit op basis van de officiële regelgeving (Wegenverkeerswet 1994). In onze garage kijken we niet alleen of uw auto voldoet aan de veiligheids- en milieueisen, maar ook of uw voertuig op de juiste manier is geregistreerd in het kentekenregister. Na afloop van de keuring ontvangt u van ons een Keuringsrapport met daarin de uitslag van de keuring. Het kan zijn dat uw auto is goedgekeurd, omdat het voertuig voldoet aan alle kwaliteitseisen en controle punten heeft doorstaan. In het geval dat uw auto is afgekeurd, dan kunt u op uw keuringsrapport zien op welke aspecten uw auto is afgekeurd.

Wanneer uw auto door onze APK keurmeester is afgekeurd bieden wij u vrijblijvend een prijsopgave aan om uw voertuig te repareren, zodat we uw voertuig alsnog APK kunnen goedkeuren. Dit is bij auto’s in zeer slechte condities helaas niet altijd rendabel, ook daar zijn wij eerlijk in. Indien de kosten voor reparaties hoger zijn dan een goede andere tweedehands auto, dan kunnen wij uw voertuig in overeenstemming met u in onze garage afmelden bij de RDW. We gaan er natuurlijk vanuit dat wanneer wij uw auto geregeld controleren en onderhouden, wij de levensduur van uw voertuig kunnen verlengen

Laat uw auto keuren door APK Garage Hoofddorp

Wanneer uw auto de jaarlijkse APK keuring moet ondergaan staat APK Garage Hoofddorp voor u klaar. De APK is een belangrijke keuring voor uw auto, omdat u een aantal essentiële aspecten aan uw auto door onze APK keurmeester laat controleren, zodat u daarna wederom een jaar met uw auto mag rijden. Daarnaast wilt u er zeker van zijn of uw voertuig voldoet aan de richtlijnen voor het milieu en uiteraard correct staat geregistreerd in het systeem van de RDW. APK Garage Hoofddorp regelt dit van A tot Z.

Laat uw auto voor de vervaldatum APK Keuren

Wist u dat u niet per se hoeft te wachten met APK keuren van uw auto tot het laatste moment dat uw APK keuring vervalt? U mag namelijk uw voertuig wettelijk twee (2) maanden vóór de APK-vervaldatum opnieuw laten keuren.

Wanneer uw voertuig door de APK keuring blijft de nieuwe APK-vervaldatum hetzelfde, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk hoe vaak het voertuig gekeurd moet worden). U hoeft het voertuig de volgende keer dus niet 2 maanden eerder te keuren.

Gratis haal en breng service

APK Garage Hoofddorp denkt met u mee op en ontzorgt u op het moment dat u wegens reparatie, onderhoud of de periodieke APK keuring tijdelijk geen beschikking heeft over uw auto. Wij kunnen uw auto bij u thuis ophalen en uw voertuig aan het einde van de werkdag bij u aan huis afleveren. Wij bieden deze service gratis aan binnen een straal van 5 km vanaf onze APK garage in Hoofddorp.

Vervangend vervoer nodig?

Heeft u vervangend vervoer nodig tijdens de APK keuring, reparatie of onderhoud van uw auto? APK Garage Hoofddorp biedt u gratis vervangend vervoer aan (excl. brandstof).